از این رو که بسیاری از ایرانیهای مقیم امریکا به علت «فرار از فضا و قوانین اسلامی ایران» مهاجرت کردند، در معاشرتها و دورهمیهاشون کمترین صبغه و اقتضائات اسلامی مذهبی رو میشه دید.
در واقع بین اقلیتهای مسلمان ساکن امریکا، ایرانیها کمترین تعهد رو نسبت به دینشون دارن و علقهی فرهنگی با وطن رو خلاصه کردند در ادای یک سری مراسم باستانیِ سرخوشانه همراه با بزن و برقص و آواز و عرقخوری.
چند شب پیش یک پیرمرد پاکستانی رو در مسجد دیدم که میپرسید چرا اینجا ایرانیها اینقدر کم هستند؟ اول فکر کردم میگه چرا در اون شهر تعداد ایرانیهای ساکن کمه، گفتم آره اینجا خیلی ایرانی زندگی نمیکنه اما اونورتر در کالیفرنیا پر ایرانیه. گفت آخه اونجا هم ایرانیها به مسجد نمیان، گفتم بله متاسفانه…
لسآنجلس کلونی ایرانیهاست و حتما شنیدید که معروفه به تهرانجلس، در واقع خواهر خواندگی این دو شهر از سال ۵۰ و قبل از انقلاب منعقد شده. یک ساعته دارم سرچ میکنم ببینم یه جمع مسلمون پیدا میشه که امشب مراسم یلدایی برگزار کنه تا شرکت کنیم؟ بجز کاباره و پارتی و کنسرت منصور و اندی و و شکیلا و شیلا و شهرام صولتی و کذا به همراه پارتی و شام کامل و مشروبات چیزی ندیدم!
تهرانجلس یا تهران کوچک، نام غیر رسمی یکی از محلات شهر هست که پر از ایرانی و مغازههای با تابلوهای فارسیه. یکی از چهار راههای منطقهی وستوود به نام «چهار راه ایرانی» نامگذاری شده و این شهر، ماوای بسیاری از وابستگان به حکومت شاه بوده که پس از انقلاب به اینجا گریختن و یک کلونی طاغوتی رو تشکیل دادن که تا به امروز ادامه داره.
مکان فعالیت بسیاری شبکههای فارسی هم اینجاست و شهر گران و متمول نشین بورلی هیلز در حومهی لس آنجلس (محل سکونت برخی بازیگران هالیوود) پر هست از ایرانی، خصوصا یهودیهای متمول تا جایی که جمشید (نام دوم: جیمی!) دلشاد (سیاستمدار یهودی ایرانی) دوبار به شهرداری بورلی هیلز رسیده. کسی که برخی بروشورهای تبلیغاتیش رو به فارسی چاپ کرد!
رادیو ملی امریکا چند سال پیش در مورد محلهی تهرانجلس گزارش داده و نوشته دلارام کارمند کتابفروشی هست که سه سال پیش اومده اینجا چون فهمیده پیدا کردن کار در این جامعهی ایرانی راحتتره. پدرش ژنرال ارتش شاه بوده که توسط اقوام وابسته به جمهوری اسلامیشون، در زمان بعد انقلاب ازش محافظت شده. دلارام میگه از جایی اومدم که به آدما یاد میدادن باید از روی پرچم امریکا راه رفت.
در سال ۲۰۰۶ تخمین زده شده ۵۰۰ هزار ایرانی در جنوب کالیفرنیا زندگی میکنه و در بورلی هیلز، ۲۰ درصد ساکنین و ۴۰ درصد دانشآموزان ایرانی هستند. کسی که در این منطقه کار و زندگی کنه در تقویت زبان انگلیسیش مشکل خواهد داشت چون اینجا همه با هم فارسی صحبت میکنن!
شایعاتی مطرحه که منطقهی تهرانجلس هم توسط نهادهای امنیتی ایرانی و هم امریکایی کنترل میشه. شورای روابط خارجی امریکا گزارشی منتشر کرده که در اون، از تهرانجلس به عنوان مکانی برای فعالیت بالقوهی سیآیای نام برده. اینجا لسآنجلس: شهر تبعید شدگان…
ثبت نظر