در سال ۲۰۱۵ بودجه نظامی دنیا بیش از ۱۶۰۰ میلیارد دلار بوده است. سهم آمریکا که بیشترین بودجه نظامی را در این سال داشته، حدود ۵۹۰ میلیارد دلار بوده است . ترامپ در سخنرانی امسالش در سازمان ملل وعده داد که این بودجه را به ۷۰۰ میلیارد دلار در سال آینده افزایش دهد. همچنین تعداد افراد شاغل در ارتش آمریکا در سال ۲۰۱۷، حدود دو میلیون و صد هزار نفر بوده است .
اعضای ارتش آمریکا خدمات متفاوتی دریافت میکنند. پرداخت هزینه دانشگاه، خدمات رفاهی و پزشکی متنوع، بازنشستگی پس از ۲۰ سال خدمت، خدمات متنوع برای خانواده و … تنها بخشی از این خدمات است. در منطقه جنگی نیز، ارتشیان آمریکایی پشتیبانیهای متنوعی میشوند. از انواع وسایل و امکانات گرفته تا پشتیبانی اطلاعاتی. بطور متوسط در سال ۲۰۱۷، بودجه آمریکا به ازای هر نفر ارتشی حدود ۲۸۵ هزار دلار بوده است.
اگرچه امکانات مختلفی در اختیار ارتشیان آمریکا قرار گرفته تا عملکردشان را در محیط جنگی افزایش دهد و عملا «ترس» ایشان در محیط نبرد کاهش یابد، لیکن برخی اوقات ترس چنان بر ایشان مستولی شده که تمام آن امکانات بلا استفاده مانده است. العاقل یکفیه الاشاره…
لیکن شهید محسن حججی در لحظه اسارت امکانات خاصی نداشت؛ اما «ترس» را هم شرمنده کرده بود. همه هنر محسن حججیها در اینجاست که طوری به پروردگارشان توکل دارند که گویی دشمنان خدا با آن همه امکاناتشان را به سخره گرفتهاند و از ایشان هیچ ترسی به دل راه نمیدهند…
مانند بسیاری دیگر، محسن حججی را تا زنده بود نمیشناختم؛ چون انسان مشهوری نبود. در فضای مجازی هم دنبال زیاد کردن فالوئر در تلگرام و توئیتر و اینستاگرام نبود. اما با شهادتش مِهرش به دل بسیاری افتاد. انسان را به یاد این آیه میاندازد که «ان الذين آمنوا و عملوا الصالحات سيجعل لهم الرحمن ودا». آنها که ایمان آوردهاند و عمل صالح انجام دادند، به زودی محبت ایشان را در دلها میاندازد و ایشان را عزیز میکند.
آری، مهر شهید محسن حججی به دلها افتاده چون به درستی پیرو مکتب سیدالشهداء بود. وی در این راه به دنبال فرار از وظیفه نبود و صبر پیشه کرد و سختیها را تحمل کرد. با اینکه تشنه هم بود، آب خوردنش را هم به مذاکره ربط نداد.
اگرچه مظلوم و تشنه و در عین حال سربلند شهید شد، لیکن راه اباعبدالله را در این ایام نشان داد و غبطه و حسرت را بر دل بازماندگان این مسیر گذاشت…
ثبت نظر