ماشین بنده در آمریکا، یک عدد خودروی مزدا CX7 بود تا اینکه حدود چهار ماه پیش، در یک شب برفی تصادف کردم و ماشین واژگون شد. در هنگام تصادف هر شش ایربگ ماشین باز شد و خدا رو شکر خودم و خانوادهام سالم از ماشین بیرون اومدیم…
بعد از تصادف وقتی به آینه نگاه کردم متوجه شدم که صورتم پر شده از خورده فلزاتی که در اثر باز شدن ایربگ به صورتم برخورد کرده بود و موجب خونریزی محدودی در صورتم شده بود… خسارت ماشین اینقدر زیاد بود که شرکت بیمه پول ماشین رو به من پرداخت کرد…
♦️حالا بعد از چهار ماه که ماشین از بین رفته و پولش بهم پرداخت شده، یک نامه از یک دادگاه فلوریدا دریافت کردم که میگه ایربگ برخی مزداها مشکل داشته که باعث پرتاب ذرات ریز فلز به صورت سرنشینان ماشین میشده. مستندات مشکلات ایربگ این مزداها به دادگاه ارائه شده و دادگاه جریمه ۷۵ میلیون دلاری شرکت مزدا رو طی یک توافق (Settlement) بررسی خواهد کرد. در این نامه گفته شده در صورتیکه دادگاه رای بده و شما بابت عدم عملکرد درست ایربگ محتمل خسارت شده باشید، با قبول این توافق ۵۰۰ دلار دریافت میکنید و اگر قبول نکنید، میتونید شکایت کنید و ممکنه تا سقف ۵۰۰۰ دلار دریافت کنید!
به عبارت دیگر در آمریکا نهادهایی وجود دارند که برای احقاق حقوق مصرفکنندگان تلاش میکنند، و حتی اگر شما قبلا در اثر استفاده از خودرو دچار هزینه شده باشید، حقوق شما قابل پیگیری است. البته این جریمه در مقایسه با سایر جرایم شرکتهای خودروسازی، مبلغ ناچیزی است. اخیرا شرکت آلمانی فولکس واگن، بخاطر تقلب در نشان دادن میزان آلایندههای برخی خودروهاش، بیش از ۱۵ میلیارد دلار در آمریکا جریمه شد.
❌و اما کیفیت برخی خودروهای حاضر در بازار ایران، داستانی است غم انگیز، ولی متاسفانه هنوز رسیدگی به حقوق مشتریان به فرهنگ عمومی تبدیل نشده! اصولاً قوه قضائیه هیچ وقت احساس نکرده که میبایست به وظیفه ذاتی خود در این زمینه عمل نماید. نهادهای نظارتی دیگر همچون مجلس شورای اسلامی نیز نظارت خاصی بر عملکرد خودروسازان ندارند.
❗️صد البته وقتی نظارتی در کار نباشد، خودروساز هر خودروی بیکیفیتی را به مشتری غالب میکند و در برابر بیکیفیتی مسئولیتی ندارد. از طرف دیگر، وقتی قرار نیست کسی مسئولیت اشتباهات را بپذیرد، هیچ الزامی به مرتفع کردن مشکلات خودروها نیست.
‼️و البته تاسفبار اینجاست که برخی به بهانه تولید ملی، از تولید خودروی بیکیفیت حمایت میکنند. به عبارتی دیگر هزینه بیلیاقتی مدیران را به گردن مردم میاندازند. ولی واضحاً این مسیر رو به بهبود نیست.
برای اصلاح این ساختار معیوب، میبایست در کنار حمایت از خودروی داخلی، سیاست تنبیهی مناسبی را در پیش گرفت تا مشکلات خودروها نیز مرتفع گردد. و الا سیاستهای فعلی، فضا را برای سو استفاده کنندگان فراهم کرده و مردم عادی را با مشکلات مالی و جانی مواجه میکند. متاسفانه در این شرایط، علاوه بر تولید خودروی بیکیفیت، برخی خودروهای چینی وارد بازار کشور شدهاند که نه تنها در آمریکا و اروپا جایگاهی ندارند، بلکه در چین هم خودروی خوبی محسوب نمیشوند….
ثبت نظر