اتفاقی به ظاهر ساده و بیاهمیت که با عکسالعمل به موقع و سریع مسئولین امریکایی مواجه شد…
سه شنبه شب، یکی از دانشجویان کارشناسی مکانیک، در روز اولی که به دانشگاه اومده بود، در صفحهی توئیترش یک پست فان و به حساب خودش طنز گذاشت که نژاد پرستانه بود.
«کایل» با دوتا از دوستانش، کنار تابلوی «ساختمان مهندسی بلک (سیاه)» ایستاده و عکس گرفته و زیرش نوشته: niggas only
کلمهی niggas یه خطاب تحقیرآمیز نسبت به سیاهپوستان هست و این دانشجو فکر کرده بخاطر نام ساختمان (بلک یا سیاه) موقعیت طنزی ایجاد شده و این عبارت رو نوشته… (نام ساختمان از اسم هانری بلک، یکی از اساتید قدیمی مهندسی مکانیک گرفته شده).
کایل سریعاً این پست نژادپرستانه رو پاک کرده اما ویلی هاروی، یک بازیکن سیاهپوست فوتبال امریکایی در تیم دانشگاه، از اون توئیت نژادپرستانه اسکرین شات گرفته و منتشرش کرده و گفته «این عمل مورد قبولی نیست و نمیشه بهش گفت کول. هر کسی که توی آیوا استیت هست کمک کنه نام این افراد رو پیدا کنیم».
کایل (همون دانشجوی سال اولی که پست جنجالی رو گذاشته) به پایگاه خبری آیوا استیت دیلی گفته «داشتیم در اولین روز حضور در دانشگاه میرفتیم شام بگیریم که رسیدیم به ساختمان بلک. جلوی تابلوش عکس گرفتیم و پستی که به نظرم بامزه بود رو گذاشتم توئیتر. من آدم تهاجمی یا نژادپرستی نیستم و به محض اینکه فهمیدم کارم احمقانه بوده، توئیت رو پاک کردم. واقعاً احساس بدی دارم و خجالتزده ام. من میخوام ۴ سال خوب رو در آیوا استیت بگذرونم. این تجربهی خوبی برام بود که صفحه شبکه اجتماعیم رو کنترل کنم و چیزای احمقانه نذارم توش.»
دانشجویان و فعالان سیاهپوست، واکنشهای زیادی به این ماجرا نشون دادن. مثلاً یه نفر در فیسبوکش نوشته:
«آیوا استیتیها، این اکی نیست!
من توجهی نمیکنم اگر بگید این فقط یه جوک بوده.
من توجهی نمیکنم اگر بگید دوستای سیاهم بهم اجازه دادن اینو بگم.
من توجهی نمیکنم اگر بگید به شعار “زندگی سیاهان اهمیت دارد” معتقد هستید [پس میتونید همچین چیزی بگید].
من توجهی نمیکنم اگر بگید “این فقط یه کلمه بوده، پس بیخیال!”
این اتفاق در اول سال تحصیلی جدید قابل قبول نیست. اگر شماها اعتراض نکنید کی اعتراض کنه؟»
مسئول یه انجمن دانشجویی (که سفید پوست هست) توئیت زده «جایی برای نژادپرستی، نفرت یا تعصب در ISU نیست و غفلت و ندانمکاری نباید بهانه بشه. خودت رو آموزش بده و قبل از انجام یک کار فکر کن».
این وسط، رفتار مسئولانهی مدیران و مسئولان دانشگاه به این اتفاقِ به ظاهر کوچک و محدود و کم اهمیت از همه جالبتر بود.
سرپرست ارشد امور دانشجویی بیانیه داده و این پست توئیتری رو محکوم کرده و گفته «این اتفاق خصوصاً با توجه به حوادث شارلوتسویل نگران کننده هست و نشون میده باید با افکار نژادپرستانه، با هر منبع و سرچشمهای که دارن بجنگیم».
رئیس مجموعهی دانشکدههای مهندسی آیوا استیت به همهی دانشجویان، اساتید و کارکنان ایمیل داده و نوشته: «این توئیت نژادپرستانه و بیفکر و تهاجمی، توجه رسانهای رو جلب کرده و اظهار نظرات متفاوتی راجع بهش شده. به عنوان رئیس کالج مهندسی، میخوام بهتون اطمینان بدم که این عمل به هیچ وجه نشاندهندهی نگاهها و ارزشهای کالج ما نیست. تنوع و گوناگونی برای ما یه ارزش مهم در فکر و عمل هست. دانشگاه با دانشجویانی که در این واقعه دخیل بودن ارتباط خواهد گرفت تا بتونه به مسائلی که مربوط به فضا و محیط دانشگاه میشه رسیدگی کنه».
خوبه برخی مسئولین ایرانی در دانشگاههای کشورمون، کمی احساس مسئولیت و وجدان کاری رو از این امریکاییها یاد بگیرن…
ثبت نظر