در چند سال اخیر سیاست در جهان به سمت فضای جدیدی حرکت کرده است که در آن بدنه جامعه از افراد تحصیل کرده در حال فاصله گرفتن است. این فاصله، نوعی تهدید برای دموکراسی است که روزنامه گاردین در سال گذشته مفصلاً به آن پرداخته بود:
برای مشاهده اینجا کلیک کنید .
از روزی که ترامپ ورود مسلمانان از هفت کشور را به آمریکا منع کرده است، شاهد تظاهرات و مخالفتهای گسترده علیه او در آمریکا بودهایم. از روشنفکران آمریکایی گرفته، تا بازیگرهای هالیوود، تا افراد تحصیل کرده و اساتید دانشگاه و بسیاری از مردم عادی علیه وی صحبت کردهاند و حتی با سخنان تند و تمسخر آمیز او را خطاب کردهاند.
ولی جالب است بدانید که در این روزها، موسسات آمارگیری که نبض عموم جامعه را زیر نظر دارند، همگی نشان دادهاند که طبق آمار، آمریکاییها بیشتر موافق این کارهای ترامپ هستند تا مخالف آن! باید از ظاهربینی پرهیز کرد:
برای مشاهده اینجا کلیک کنید .
اگر به نتایج آمارگیری موسسات مستقل غربی در مورد آقای احمدی نژاد هم توجه کنیم با نکته جالبی رو به رو میشویم. میبینیم که گرچه طبق آمار، اکثر افراد تحصیل کرده و … مخالف او بودهاند ولی اکثریت قاطع جامعه او را میپسندید (به عنوان مثال آمار واشنگتن پست پیشبینی میکرد که او در انتخابات 88 دو برابر موسوی رای خواهد آورد):
برای مشاهده اینجا کلیک کنید .
نکته جالب دیگر اینکه، اگر به رای خروج انگلستان از اتحادیه اروپا نیز مراجعه کنید، پدیده مشابهی را مشاهده خواهید کرد. در انگلستان هم، تحصیلکردهها مایل بودند که در اتحادیه اروپا باقی بمانند ولی عموم جامعه که با آنها مخالف بود در رای گیری برنده شد:
برای مشاهده اینجا کلیک کنید .
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
ثبت نظر